środa, 12 grudnia 2012

Sałatka rozmaitości Radosława

W związku z moim niedomaganiem spowodowanym przeziębieniem mąż zaserwował mi porcję witamin :) Dzisiejszy przepis jest na porcję na 2 osoby do zjedzenia na raz. Ilości składników raczej orientacyjne i na wyczucie.

fot. PJB



mieszanka sałat - 2 garści
pół kaki - pokrojone na paseczki/cząstki
pół granata - "nasionka" wyjęte delikatnie ze środka owocu
2 kawałki gruszki w occie - pocięte na małe kawałki
garść kiełków słonecznika
pół camemberta - pokrojone w plasterki
parę małych plasterków boczku - zesmażone i odsączone z tłuszczu (uwaga, boczek powinien być niesolony)
jeden pomidorek koktajlowy - pokrojony na plasterki

sos: mieszanka octu winnego z miodem i oliwą (można np w takiej proporcji:  4 łyżki oliwy, łyżka miodu, łyżka octu, sól, pieprz)

polewa balsamiczna (odkryta dzięki Ali i chwała jej za to :)

Składniki rozkładamy na talerzu w estetyczny sposób ;) polewamy sosem i polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz