fot. PJB |
mieszanka sałat - 2 garści
pół kaki - pokrojone na paseczki/cząstki
pół granata - "nasionka" wyjęte delikatnie ze środka owocu
2 kawałki gruszki w occie - pocięte na małe kawałki
garść kiełków słonecznika
pół camemberta - pokrojone w plasterki
parę małych plasterków boczku - zesmażone i odsączone z tłuszczu (uwaga, boczek powinien być niesolony)
jeden pomidorek koktajlowy - pokrojony na plasterki
sos: mieszanka octu winnego z miodem i oliwą (można np w takiej proporcji: 4 łyżki oliwy, łyżka miodu, łyżka octu, sól, pieprz)
polewa balsamiczna (odkryta dzięki Ali i chwała jej za to :)
Składniki rozkładamy na talerzu w estetyczny sposób ;) polewamy sosem i polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz